Programma's

Sneeuwhart

door Guus Westdorp

 

‘Al 50 jaar hou ik me bezig met Nederlandstalige liedjes. In theaters en vele venues heb ik ze gespeeld en gezongen. Ik was o.m.pianist bij Toon Hermans en Liesbeth List. Na mijn solo ‘Ramses, de liederen’ zet ik koers met ‘Sneeuwhart1’. Ik verlang altijd naar de plek waar het goed is: thuis tussen de mooiste liedjes van Nederlandse en Belgische bodem. ‘Nederlands is de taal die is versta, ook achter de woorden. De mooiste schrijvers van de laatste eeuw brengen mij plezier, warmte, weemoed, voeden mij voor de dag van morgen. Ik zing en speel graag nog hun parels en dan wel met alles wat ik nú ben, met verhalen en anekdotes tussendoor. Die Hollandse traditie is ook inspiratie voor het schrijven van eigen liedjes en vele zien nu voor het eerst het licht in ‘Sneeuwhart 1’.’ 

IMG_4145.JPG
IMG_0708.JPG

'Ramses Shaffy, de liederen'

Een solo door Guus Westdorp

 

 ''Als Ramses en ik elkaar weer zagen klonk altijd zijn groet: ‘Dag lieve jongen, ben je daar weer!’. Wij herkenden elkaar, als we samen achter de piano zaten, als we ons verwonderden, als we beiden onze streken uithaalden, als we samen huilden en huilden van het lachen om de wereld om ons heen’.  

 

Met mijn solo 'Ramses Shaffy-de liederen’ breng ik een muzikale ode aan het werk van levenskunstenaar Ramses Shaffy met wie ik omging. Uitbundig, ingetogen en met anekdotes voert ik je door velden van vurige liefdes, maar ook langs grachten in nachten vol eenzaamheid en verlangen. En dan is het weer even of Ramses door de zaal waart….

‘Alle elementen om er een memorabel, intiem concert van te maken zijn meer dan voldoende aanwezig.’  - Het Parool

 

'Verrassend, gedurfd, knap en confronterend’  - Jacques J. D' Ancona - Dagblad van het Noorden