IMG_1630.jpeg

N.S.

Nederland

Studio's

Hoe begon Nederland Studio’s? 

‘Door de jaren heen heb ik een studioplek (lees: speeltuin) gecreëerd voor mijzelf, maar ook voor anderen. Het is een oase geworden, bruisend van ideeën en initiatieven in een professionele omgeving. Wie een mooie en persoonlijke audio-opname wenst komt hier bij mij langs. Zelf heb ik zo’n 35 jaar gespeeld in theaters, concertzalen en heb ik al die tijd gewerkt in de ‘Old School opnamestudio’s’ ( o.a. Wisseloord en Ton op ‘t Hof Studio). Ik hou van het creatieve proces, ga door tot het gaatje en haal graag samen ‘het meest échte naar boven’. Naast muziekman ben ik ook tekstman. Spelen met woorden is een tweede cultuur. Kortom: Welkom. Ik daag iedereen uit om kennis te maken met Nederland Studio’s.’

 

Waarom heet N.S. eigenlijk N.S.?

Ik reis heel graag en culturen boeien mij, maar ik hou iets met Nederland. We zijn in Nederland, gesitueerd in Delft achter Willem van Oranje. Ik denk Nederlands. Ik hou heel veel van de Nederlandse taal en begrijp mijn moerstaal ook het beste, tot áchter de woorden. Het zit in mijn bloed. Kan ook niet anders. Mijn moeder Jopie Allema werd in 1951 VARA’s eerste TV omroepster en had een neus voor juist taalgebruik. Door haar was is al vroeg vertrouwd met de Nederlandse zang-, cabaret-en amusementswereld, die later mijn werkveld zou worden. Ook heb ik veel affiniteit met het franse chanson. Ik speel en begeleid heel graag theaterlied en chansons. De meeste artiesten, die ik inmiddels heb begeleid zijn Nederlands of frans ( o.a.Toon Hermans, Liesbeth List, Bruno Brel).

 

Is N.S. een facilitair bedrijf? 

Wie in N.S. komt werkt samen met mij. Ik ben er altijd bij. Ik ben de opnameman, maar ook veel meer. Waar de behoefte is arrangeer ik, maak ik een voor-productie, speel ik je toetsen. N.S. is dus geen zogeheten facilitair bedrijf, waar je zelf een week met je bandje in kan. Ik ben altijd zelf nauw betrokken bij de totstandkoming van je product.

Nederland Studio's neemt het altijd voor je op!