HET BLAUWE PODIUM 3 (26 juli 2019)

ZINGES BUITEN!

Motto: ZINGES MET LOL,LEF EN LIEFDE!

Guus Westdorp: ‘Al jaren bezoeken mensen mij om met hen te zingen. Ik begeleid ze in hun lied op piano en we zoeken samen naar ‘de meest waarachtige weg het lied te brengen’. Door te doen, te luisteren en dus te ervaren groeien we in onze mogelijkheden van benaderen. We raken ons doordrongen van de inhoud en dat doet ons ‘kleven aan het lied’. Let wel: ook de lol speelt een rol, want: Zinges staat voor zingen met lol, lef en liefde!’

 

Op Het Blauwe Podium treden vandaag tien zangers en zangeressen op. Zij brengen (meest solo) de door hen zelf verkozen liedjes onder de noemer ‘Zinges buiten!’. Alle genres/ talen zullen de revue passeren, klassiek, kleinkunst, pop, jazz en dichtliedjes....

 

’Zingen is leven, leven en laten leven, dus laten zingen!’. 

HET BLAUWE PODIUM 2 (30 juni 2019)

 

Remco Melles 'Bomans’ sprookjes'
“Is er een bekoorlijker vorm om weemoed te verbergen, dan achter de humor van het sprookje?” 

Verlangen, dood en liefde worden op plechtige, maar lichte toon verwoord in Bomans’ sprookjes. Over een koning die niet dood wil, een oprechte moordenaar en nog veel meer.

 

Acteur Remco Melles groeide op in Delft, en na de Toneelacademie Maastricht en  verschillende gezelschappen zoals Oostpool en Nationale Theater, werkt hij nu als freelance acteur, docent drama en regisseur (oa. bij het Rietveld Theater). 

Hij al 40 jaar verliefd op deze sprookjes en brengt nu een kleine proeve van zijn vertelvoorstelling.

Meer info:

www,remcomelles.nl 

Montagne & Westdorp

Anton Montagne (zang) en Guus Westdorp (piano) waren jarenlang een muzikaal duo. Zij lieten het ‘ooit zo prachtig geschreven lied’ opnieuw klinken. Intens, intiem en integer. In 1996 wonnen zij, met een eigenzinnige vertolking van La Chanson des Vieux Amants (Brel/ Jouanest), de eerste prijs tijdens het Concours de la Chanson van de Alliance Française in de Kleine Komedie te Amsterdam. Liesbeth List: ’Een zo’n eigen vertolking van dit bekende lied verdient enkel alle lof!‘ Een enthousiaste pers en tal van radio-optredens zijn het gevolg.

Naast Franstalig repertoire kreeg ook het Nederlandstalig lied een vaste plek in hun programma’s. In 1997 verscheen hun eerste cd ‘Door Elkaar’, live opgenomen in Theater Pepijn, Den Haag. Wederom lovende reacties, waaronder die van cabaretier Paul van Vliet: ‘Wat een mooie cd! Intens, integer en muzikaal!’

Nu, na al die jaren, komen zij elkaar weer tegen op Het Blauwe Podium om nog een keer hun ‘pareltjes’ ten gehore te brengen. Muziek verbindt en Montagne & Westdorp kan het gewoon weer niet laten!

HET BLAUWE PODIUM 1 (26 mei 2019)

 

Guus Westdorp   'Ramses, de liederen’

Als Ramses en ik elkaar weer zagen klonk altijd zijn groet: ‘Dag lieve jongen, ben je daar weer!’. Wij herkenden elkaar, als we samen achter de piano zaten, als we ons verwonderden, als we beiden onze streken uithaalden, als we samen huilden en huilden van het lachen om de wereld om ons heen’. 

Met zijn solo 'Ramses, de liederen’ brengt Guus Westdorp een muzikale groet met het werk van levenskunstenaar Ramses Shaffy met wie hij jaren omging. Uitbundig, ingetogen en versierd met anekdotes voert hij je door velden van vurige liefdes, maar ook langs grachten, in nachten vol eenzaamheid en verlangen. En dan lijkt het weer even of Ramses door de zaal waart....

 

 ‘Alle elementen om er een memorabel, intiem concert van te maken zijn meer dan      voldoende aanwezig.’ - Het Parool

 'Verrassend, gedurfd, knap en confronterend' - Jacques J. D' Ancona - Dagblad van het Noorden

 

Meer info: 

www.guuswestdorp.com

 

Ernst de Corte  ‘Lied van mijn vader’

Jules de Corte wilde een betere wereld voor iedereen. Zijn talloze liedjes gaan over thema's die ons nu, ruim 20 jaar na zijn dood, nog steeds bezighouden: milieu, geloof, oorlog en vrede, de commercialisering en verharding van de maatschappij. 'Het leven is bezig onleefbaar te worden' schreef hij in één van zijn gedichten. Toch was Jules allesbehalve een sombere man. Hij had juist veel humor en zag altijd een vonkje licht in de harten van de mensen.

Na drie succesvolle seizoenen 'Lied van mijn vader' brengt musicus Ernst de Corte nu nog meer liedjes van Jules naar de mensen in het nieuwe programma 'In het licht'. Naast bekendere liedjes omvat dit tweede programma juist heel uniek onbekend materiaal. Hij wordt daarbij wederom begeleid door pianist Guus Westdorp. Zo laven we ons nog eens aan de wonderschone melodieën van Jules de Corte en kunnen we genieten van zijn zuivere taalkunst. Jules stem mag niet verloren gaan!

 

Meer info: 

www.ernstdecorte.nl 

 

Frans Bloem (NYC)  ‘Grenzeloos’

Frans Bloem is een hollandse amerikaan. Hij is geboren in Groningen en al ruim 35 jaar woonachtig in New York. En dan heeft hij ook nog eens door 60 landen gereisd en gezongen. Frans Bloem wordt geprezen om zijn Aznavour-interpretaties. Charles Aznavou heeft hem persoonlijk toegestaan 'zijn songs' te mogen vertolken. Maar het repertoire van Frans Bloem is veel breder en ook meerdere talen schuwt hij niet als hij zingt vanuit zijn 'ervaringen als levensreiziger '. 

In 2002 is Frans Bloem in New York onderscheiden met de 'Bistro Award for outstanding cabaret vocalist. Het Magazine 'Cabaret Scenes'  schreef over hem: "With a passion that binds the audience to him, with spare movement and expressions, and with minimum narrative, Frans lets the songs communicate for themselves - and they do, with power and pleasure."  Frans treedt op op met zijn vaste pianist Guus Westdorp.

HET BLAUWE PODIUM 4 (8 september 2019)

 

DE ANNIEKLUP zingt:

'Nee Annie? Ja Annie!

 

Schrijfster Annie M.G.Schmidt heeft eindeloos veel liedjes geschreven. Naast Cor Lemaire zette vooral Harry Bannink veel van haar teksten op muziek. Het zijn liedjes geworden voor jong en oud en iedereen herkent zich in haar onderwerpen. De inhoud geeft een doorsnee van het leven in Nederland rond de jaren 60/70, maar is nog steeds zeer herkenbaar. Liedjes over hele gewone dingen in ieders leven.

 

De Annieklup brengt een liedjesprogramma op basis van het door Annie MG geschreven repertoire. Het is geen musical, toneelstuk en is zonder directe verhaallijn. De liedjes spreken voor zich. Afwisselend worden ze gezongen door een zestal zangers en zangeressen. Soms alleen, soms als duet of met de hele groep. Veel liedjes behoren tot het algemeen cultureel erfgoed en nodigen steeds weer uit tot meezingen. 

 

De titel van dit programma zal zijn ‘ Nee Annie? Ja Annie! ‘ (uiteraard een vrij verwijzing naar haar beroemde ‘ Ja zuster. Nee zuster ‘ 

 

Guus Westdorp zal de liedjes begeleiden op piano. 

© 2019 . Het Blauwe Podium, Delft. Gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now